сряда, 27 ноември 2013 г.

Интериорните дизайнери в България се раздвижиха




 Асоциация на интериорните дизайнери в България (АИДБ) проведе среща на свои членове, симпатизанти и гости - „Вси дизайнери”, в място за специални събития „Домисил” миналия четвъртък. Името на събитието беше инспирирано от съвпадението на датата (31. 10. 2013 г.) с честването на популярния празник Вси Светий, наричан още Хелоуийн.


Цел на срещата беше да се дебатират общите за интериорните и продуктовите дизайнери у нас предизвикателства, както и да бъдат представени новите проекти на Асоциацията. Най-смелият от всички е Български дизайнерски център. От Асоциацията заявиха намерението си той да бъде реализиран до година. Проектът предвижда изграждане на шоурум за български дизайнерски мебели и аксесоари, както и интернет магазин; малък музей на българския дизайн, кафене с библиотека, галерия, конферентна зала и ателие за провеждане на работилници, семинари и студентски стажове.


Въпреки официалния си характер срещата протече неформално, под формата на кратки лекции, последвани от дискусии. Сред темите, предизвикали най-много интерес бяха: какъв е профилът на потребителя на висок клас мебели, как се случват закрилата и защитата на авторското право, как може да се оптимизира връзката между продуктовите дизайнери и производителите на мебели, как може оригинално да се маркетират продуктите и услугите на специалистите. Сред авторитетните гост-лектори бяха директорът на шоурум „Склада” – Галя Дзанато, адвокат Иванка Пакиданска от патентно-правна кантора „Евротон Консултинг”, Светослав Димков от Българския мебелен клъстер, Стефан Русев – маркетинг мениджър на интериорно студио «Индизайн», Венелин Молнар - главен асистент в катедра "Промишлен дизайн" на Русенския университет и др.






Изисканост и стил на кафе паузите подсигуриха баристите на Esto Gourmet и красивото присъствие на Мисис България 2012 – г-жа Йордана Димитрова. Официален спонсор на събитието беше Борса за матраци ВИТ.

Снимки: Хайлайф

Няма коментари:

Публикуване на коментар