понеделник, 30 март 2015 г.

Минималистичен, уютен, функционален и атрактивен


Това е щандът на Асоциацията на интериорните дизайнери в България на строителната седмица тази годинаТой е по концепция на Volée Design Studio.

Volée е младо интериорно студио локализирано в София, а екипът от дизайнери е изключително креативен и отворен за работа както с иновативни, така и с традиционните естествени материали. Стилът им може да се определи като минимализъм, в който  не пропускат да обърнат специално внимание на уюта и комфорта на човека. Вярват, че пространството трябва да бъде на първо място в хармония с обитателя му и да носи спокойствие. Това е философията на студиото, а един от последните им проекти е концепцията за информационен щанд на АИДБ.













Асоциацията не предлага физически продукти. Именно затова форумите, които организира, са презентирани по нестандартен начин. Мебелите са метафоричен израз на идеята, че дизайнерът може да създаде всичко от нищото. Затова къта за срещи е композиран от „отлистващи се” от пода панели. Тежките и пълни обеми за съхранение, от които има функционална нужда всеки експозиционен щанд - левитират.



Инициативите на Асоциацията на интериорните дизайнери в България - конкурсът за интериор „Антре“, Design Academy, майсторският клас на Елиа Недков и годишната дизайн конференция „3D”, са представени оригинално и минималистично върху тях на цели 24 кв. м. Дисплеите са поставени върху стилни многофункционални постаменти, които са и обеми за съхранение на рекламни материали. Това атрактивно решение грабва вниманието и привлича посетителите да пристъпят в щанда.

Проектът е решен в индустриален стил и са използвани характерните за него материали – масивен дъб, стъкло, метал, мрежа, балансирани с текстил и зеленина.
  
Целта на щанда е да предразполага посетителите към разговори в неформална атмосфера. За да се приглуши основното осветление в залите на Интер Експо Център е използвана мрежа, която дава възможност да се акцентира върху детайлите. Мебелите, информационната табела и постаментите са подсветнати с LED осветление, подчертаващо формоизграждането им. Подбраните осветителни тела са изцяло насочени към информационните дисплеи на АИДБ.
  



Концепцията на щанда е замислена така, че той лесно да се разглобява и сглобява и да се използва многократно. Изпълнен е от фирма Артистико ЕООД и със съдействието на Борса за матраци ВИТВалес Стил,ВМ трейдингДомко и Арт Метал Дизайн. Чрез този успешно реализиран проект АИДБ демонстрира за пореден път положителния резултат от намесата на специалист - интериорен дизайнер и призовава фирмите, които участват на изложения да работят задължително със професионалисти при проектирането и изграждането на щандовете си. 

 Снимки: Volée Design Studio



Няма коментари:

Публикуване на коментар